תנסי להיזכר בפעם הראשונה שקיבלת ווסת. ידעת שזה מה שקורה לך? ידעת מה לעשות? הרגשת בנוח לשתף את אמא שלך או מישהי אחרת? הרבה נערות מגיעות לווסת הראשונה שלהן בלי אף מושג על מה מדובר, עד שהן עלולות לטעות ולחשוב שמשהו לא בסדר איתן. למשל, ידעת שאם תעשי חיפוש בגוגל על "הפרשות שחורות מהפות" תגלי שייתכן ואת חולה בסרטן? ובאותה מציאות, ווסת ראשונה הרבה פעמים תהיה שחורה או חומה. אם הבת שלך לא תכיר את הנושא מראש ולא תרגיש בנוח לפנות אלייך, היא עוד עלולה לחשוב שהיא חולה. היינו רוצות להציע לך שלושה שלבים להכנה ועוד כמה רעיונות פרקטיים.
השלב הראשון: הכנה אינפורמטיבית
ידע הוא כוח, וידע נשי הוא כוח גדול עוד יותר. הבת שלך עומדת לחוות על בשרה תופעה ביולוגית חדשה שיכולה להיות מפחידה מאוד אם לא מכירים אותה. לכן, חשוב שהיא תלמד עקרונות בסיסיים כמו המטרה של הווסת, המנגנון שלה, מהי המחזוריות, העובדה שכל נערה פוגשת בתופעה הזו ומה היא צפויה לראות ולהרגיש. זה כמו לגשת למבחן שאת כבר יודעת מה יהיו השאלות בו - הרבה יותר קל להצליח.
לא פחות חשוב: הכנה מנטלית
מי כמוך יודעת שווסת ראשונה היא רק הצעד הראשון במסע התבגרות שעשוי להיות מאוד קשה מבחינה מנטלית. אם את רוצה להכין את בתך לקראת המסע הזה, חשוב שתכירי לה גם אסטרטגיות בסיסיות להתמודדות עם מה שעתיד לבוא. למשל, איך לדבר על הנושא עם חברות? איך להבין מתי הגוף שלה זקוק למנוחה ומתי אפשר להמשיך כרגיל? כל התשובות לשאלות האלו יביאו אותה להיות מוכנה יותר לרגע האמת, ואולי אפילו לגלות שרגע האמת הוא לא רגע כזה נורא.
יכול להיות נחמד: הכנה היגיינית
את יכולה להיות בטוחה שאם לבת שלך יהיו מוצרי היגיינה בבית, ולא רק זה, היא גם תכיר אותם ואת הדרך להשתמש בהם, היא תרגיש הרבה יותר מוכנה להתמודד עם הווסת הראשונה שלה. זה כמו לצאת לטיול בשדות בידיעה שיש לך פלסטר בתיק - הרבה יותר קל ליהנות מההליכה במקום לחשוש מכל צעד.
רעיונות לשיטות פעולה פרקטיות
אספנו כמה רעיונות פרקטיים שיעזרו לך בכל שלב:
- שתפי אותה בסיפור הווסת הראשונה שלך!
- שוחחי עמה על כל האפשרויות העומדות בפניה. את יכולה גם להראות לה באילו מוצרים את משתמשת ובמה חברות\נערות אחרות משתמשות.
- בחרי סרט או סדרה שעוסקים בהתבגרות או בנשיות ותצפו בו יחד. נכון, יכול להיות שיהיו רגעים מביכים, אבל כמה נפלא זה יהיה אם היא תדע שאת שם בשבילה גם לרגעים כאלו?
- קני לה ספר (אבל אחד מעניין) בנושא ווסת, מחזוריות והתבגרות, כדי להכיר לה את הנושא ואת העובדה שהוא משותף לכולן.
אותי לא הכינו
נכון. הדורות קודמים לא היו מאוד מצטיינים בלדבר על נושאים רגישים כמו ווסת, יחסי מין, מחלות מין וכל היוצא באלו. אבל היום המציאות היא אחרת וטובה הרבה יותר בהקשר הזה. היום נשים מכירות בזכות שלהן לדעת, לחוות, להיות בריאות וכנות, והן לא רק מודעות, אלא גם תובעות את הזכויות האלו. הכנה של הבת שלך לווסת הראשונה שלה היא רק צעד אחד קטן שאת יכולה לעשות יחד איתה כדי לתמוך בנשים בכל מקום, אבל בעיקר בה. אל תוותרי על הזכות הזו.
השארת תגובה
This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.