ספורט בזמן וסת - כן או לא?

אישה עושה ספורט בהלבשה תחתונה של ליליבלום

כולנו מכירות את היתרונות שיש לפעילות גופנית על כל תחומי החיים. כולנו גם מכירות את התחושה הזו בזמן הווסת כשאין לנו כוח, חשק או צורך לזוז. אז מתי פעילות גופנית כן תשתלב עם וסת? ומה כדאי לדעת רגע לפני שאנחנו יוצאות לאימון כזה? ספורט בזמן וסת - כל התשובות כאן.

למה ממש כדאי לעשות ספורט בזמן וסת?

יש כמה סיבות מאוד טובות להתאמץ לעשות ספורט בזמן וסת:

  1. היתרונות הרחבים של פעילות גופנית יכולים מאוד לסייע בהתמודדות עם הווסת והתופעות הנלוות אליה. כפי שכולנו יודעות, ספורט מעלה את מצב הרוח אודות לאנדורפינים המשתחררים בעקבותיו. כמו כן, תנועה של השרירים כמו כיווץ ושחרור שלהם, יכולה להפחית כאבים ולשחרר מתיחות. היתרונות האלו מאוד חשובים ואף מכפילים את עצמם בזמן וסת.
  2. שמירה על שגרת אימונים רציפה היא אחד מהכללים החשובים כשרוצים לנהל אורח חיים בריא ובהמשך גם להגיע להישגים (בין אם זה שיפור מדדי בריאות, ירידה במשקל, השגת תוצאות טובות יותר בתחרות וכדומה). וסת יכולה להימשך בין ימים בודדים ליותר משבוע, והפסקה מוחלטת של אימונים בתקופה הזו יכולה בהחלט להיות מורגשת עם החזרה לשגרה.
  3. מנקודת מבט עקרונית (ואולי קצת פמיניסטית), ההחלטה לא לעשות ספורט בזמן וסת היא החלטה שנתונה לדיון רחב. האם מתוקף היותנו נשים, נגזר עלינו להתאמן פחות?

אז למה שווה לחשוב שוב על ספורט בזמן וסת?

כי כשאנחנו בזמן וסת קשה לנו "לתת הכל במכון", ותרבות הניצחון שטוענת שכוח הרצון חזק מהגוף עלולה להיות מסוכנת. בזמן וסת, המשאבים שלנו מופנים למקום אחר, ולא כולם זמינים לנו כדי להשקיע את כל כולנו בפעילות פיזית. אם נמשיך ונדחוף את הגוף שלנו לקצה אנחנו עלולות בסופו של דבר להזיק לו.

כידוע לנו, וסת יכולה להיות תקופה מאוד מאתגרת מבחינה רגשית, וכל שינוי קטנטן יכול לגרום לנו לתחושות לא נעימות. למשל, אם מישהי מתאמנת בזמן וסת באותה הדרך שבה היא מתאמנת בדרך כלל, ייתכן שיהיה לה קשה יותר או שתגיע להספקים נמוכים יותר בעקבות כאבי מחזור. כתוצאה מכך, היא עשויה להפנות פנימה ביקורת עצמית קשה, לא מוצדקת ולא מחוברת לגוף.

מה המסקנה?

קשיבות לגוף היא המפתח לספורט בזמן וסת. שימו לב מה הגוף שלנו דורש בימים האלו. יכול להיות שהוא מבקש אימון עדין יותר, תנועות רכות יותר, מתיחות ארוכות יותר. יכול להיות שהוא מבקש לנוח לחלוטין ויכול להיות שהוא גם ממש רוצה לצאת החוצה ולטרוף את חדר הכושר, הבריכה או כל ספורט אחר שאנחנו אוהבות לעשות. התאמות אישיות יכולות לעשות את ההבדל בין אימון מוצלח וקשוב, לאימון קשה ומתסכל.

 3 טיפים לאימון בזמן וסת

  1. נסי סגנונות אימון עדינים יותר מבדרך כלל. יוגה, שחייה ואפילו פילאטיס.
  2. בחרי ביגוד ספורט נעים שיאותת לגוף שלך שאת מוכנה לנוע. למשל, גוזיית ספורט תומכת.
  3. ודאי שאת שותה מספיק מים כי את מאבדת הרבה יותר נוזלים מבדרך כלל (בגלל הדימום).

קריאה נוספת

אישה עושה ספורט בהלבשה תחתונה של ליליבלום
אישה מחייכת מחזיקה חתול שחור, לבושה בבגדים נוחים בבית.

השארת תגובה

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.