לידה היא אחד מהאירועים המשמעותיים ביותר בחיי האישה, ומיד לאחריה מתחילה תקופה בת שישה שבועות שנקראת "משכב לידה". בשונה מהשם המבטיח, משכב לידה רחוק מאוד מלהיות זמן מנוחה, אלא זהו פרק הזמן הנדרש לגוף כדי להתאושש מתהליך הלידה ולשוב למצב שקדם להיריון. במהלך תקופת משכב הלידה היולדת צפויה להתמודד עם התכווצויות כואבות בבטן, דימומים כבדים מאוד, ביקורים תכופים בשירותים, הסתגלות להנקה ותנודות הורמונליות הגורמות לשינויים במצב הרוח.
דימומים
במהלך תקופת משכב הלידה הרחם מתנקה ושרידי ההיריון מופרשים החוצה דרך הנרתיק באמצעות דימום הנקרא לוכיה. כמות הלוכיה המופרשת משתנה מאישה לאישה, והיא נמשכת לסירוגין כארבעה עד שישה שבועות לאחר הלידה. כיוון שהלוכיה מכילה שרידי דם וקרישי דם צבעה הוא אדום, אך לאחר שבועיים עד שלושה שבועות הגוון צפוי להשתנות לוורדרד ובהמשך ללבן-צהבהב.
לרוב, בתקופה האינטנסיבית של הפרשת הלוכיה יש צורך להשתמש במוצרים בעלי כושר ספיגה גבוה אשר קולטים את הדימום, שומרים על אזור יבש ומונעים דליפה של ריחות רעים והפרשות. נשים מצאו כי תחתונים חד-פעמיים לספיגת שתן אכן ענו על הצורך בספיגת הלוכיה, אך השימוש במוצר זה הקשה מאוד על השגרה ופסיכולוגית נקשר לתלות ולנכות. נשים רבות שחיפשו פתרון נוח ונשי יותר מצאו כי תחתוני המחזור סייעו לספיגת הפרשת הלוכיה הדמית בשלביה הראשוניים והאינטנסיביים והקלו מאוד על ספיגת הלוכיה המתונה יותר בתקופה שלאחר מכן. תחתוני המחזור נשיים יותר במראם ובתחושתם, ולכן נעימים יותר למגע ולשימוש בפרט בתקופה מאתגרת זו.
בריחת שתן
הצורך התכוף להטיל שתן נובע משתי סיבות עיקריות: ראשית הגוף מפריש את עודפי הנוזלים שהצטברו בו במהלך תקופת ההיריון ושנית שרירי רצפת האגן שהם המנגנון החיצוני שנועד לבלום את בריחת השתן בעת לחץ נחלש מאוד, ולכן יש צורך להטיל שתן בתדירות גבוהה או לחילופין יש סיכוי לאבד את תחושת הצורך להטלת שתן. מסיבות אלו פרוטוקול הטיפול ביולדת בבית החולים כולל הטלת שתן מיד לאחר הלידה כדי למנוע זיהום בדרכי השתן וכדי להימנע מהחדרת צנתר לגוף.
יש לציין כי עם הזמן שרירי רצפת האגן יתחזקו בשל הפחתת הלחץ (הפרשת הנוזלים מהגוף והתכווצות הרחם) ולעיתים בסיוע תרגילים ייעודיים לחיזוקם והתופעה תחלוף מעצמה. נשים שחוששות מבריחת שתן לאחר הלידה יוכלו להיעזר בתחתוני מחזור כדי לבלום דליפת נוזלים וריחות רעים.
הנקה
הנקה היא ההזנה הטבעית ביותר לתינוק, המזון הבריא שהטבע יצר במיוחד עבורו. נשים רבות שואפות להניק לאחר הלידה ונהנות מתמורות בריאותיות רבות בעצמן. ההנקה מעוררת את התכווצות הרחם ומסייעת לגוף לשוב למצבו לפני ההיריון, ההנקה מסייעת בהפרשת הורמונים מרגיעים כמו דופמין ואוקסיטוצין שתורמים לקשר האם והתינוק, ואף מפחיתה את הסיכון לדיכאון לאחר לידה ב- 50%.
יחד עם זאת הנה מלווה באתגרים לא פשוטים. ההנקה שנתפסת כפעולה טבעית, לא מגיעה לנשים בטבעיות, יש נשים הנדרשות להשראת הנקה, לשאיבות, לשילוב בין הנקה לבין תרכובת מזון לתינוקות, נשים שסובלות מכאבים בפטמות, נשים שחוששות שאין להן די חלב ועוד. נוסף לכך, ההנקה מגבילה פיזית את האישה, היא צריכה לחלוץ את השד בהתאם לביקוש של הילוד, להיות זמינה לו בכל עת ועדיין להרגיש נשית וללבוש בגד נוח. מסיבות אלו נשים רבות מעדיפות להיעזר בתקופת ההנקה בגוזייה נעימה מכותנה המונחת על הגוף בנוחות, מקלה על פעולת ההנקה ותורמת לתחושה של היגיינה וטיפוח אישי הן למניקות בתחילת דרכן והם למניקות למרחקים ארוכים.
כיום, בשונה מהעבר נשים יכולות להרגיש נשיות ומטופחות יותר בתקופת משכב הלידה, שידועה כאחת מהתקופות המאתגרות והמצמיחות ביותר בחייהן בעזרת הלבשה תחתונה המתאימה לצורכיהן שעוטפת אותן ברוך, ומאפשרת להן להרגיש נשיות ומטופחות ללא פשרות.
השארת תגובה
This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.